FL Studio Fórum

Hegyalja



RSS feliratkozás

Hívj meg egy kólára!

Linkblog

//--kereső

Hangsugárzók elhelyezése

2009.05.29. 20:52 :: Asthma

A helyesen elhelyezett monitorok elengedhetetlenek a produceri munkába. A szoba mérete erősen befolyásolja a tér alakulását. Ne helyezzük távol a hangsugárzókat egymástól. Sokkal stabilabb teret kapunk ha közelebb rakjuk a hangsugárzókat, és közelebb ülünk.

Fontos, hogy a mögöttünk lévő fal ne legyen túl közel. Még mielőtt elindulnál vásárlókörutadra, érdemes átgondolni, hogy fogod elrendezni a hangfalakat a szobádban. A hangsugárzók tehetők állványokra, elhelyezhetők fali tartókon vagy különböző bútorokon. A hangsugárzókat soha ne rakjuk sarokba minimum 1,5 – 2m hagyunk a faltól. Arra figyelj, hogy a hátsó reflexnyílású hangfalak hangzásának nagyon nem tesz jót, ha a fal van mögötte ezért a faltól legalább 15 – 20 cm -re legyen. A hangsugárzók hangzása általában akkor ideális, ha a magas hangszórók a hallgató fülével egy magasságban helyezkednek el.

Egy akusztikai alátét, ami jelentősen segít a visszaverődések okozta problémákon, javítja a basszus választ és be tudjuk állítani a hangsugárzó megfelelő dőlésszögét.

Ha egy MIDI billentyűzeten dolgozunk célszerű a hangsugárzókat mellé helyezni, mivel vannak virtuális zongorák amik sztereó hangzást vissza adja, ezáltal kellemesebb a játék.

By: ONU

flstudio flstudio flstudio flstudio

Szólj hozzá!

Címkék: tutorial fl studio monitorok hangsugárzók elhelyezése

A bejegyzés trackback címe:

https://flstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr881152171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása