FL Studio Fórum

Hegyalja



RSS feliratkozás

Hívj meg egy kólára!

Linkblog

//--kereső

Interjú Adam Bass-el

2010.02.28. 22:40 :: TLSoft

Nemrégiben egy MSN-es interjút folytattunk Adam Bass-el, a hazai hardstyle műfaj egyik közismert előadójával.

FL Studio.hu: Épp most hallgatom Victim of My Rage című számodat, egyszerűen valami félelmetesen jó alkotás. Korrektül fel van építve, a melódia is kapósra sikerült, viszont én nem ezt a részt emelném ki belőle, hanem a szám kezdését, nagyon jó hangulatot teremt. Mit lehet tudni a szám megszületéséről?

 

Adam: Ez tulajdonképpen egy remix, amit 2008 év elején készitettem Deadfear barátommal közösen. Az eredeti verzió Headhunterz nevéhez fűződik, akinek a nevét szerintem minden hardstyler ismeri. Erről a remixről annyit érdemes tudni, hogy 2007 novemberében jelent meg Headhunterz - Forever Az One című zenéje, és ennek a tracknek a hangulatát probáltuk ebben a remixben úgymond "lemásolni". A két zene vokálja kísértetiesen hasonlít egymásra.

FL.hu: A vokál saját feléneklés? Olvastam, hogy énekeltél már fel pár szerzeményedben.

Adam: Nem, az acapella hivatalosan is megjelent a Victim Of My Rage vinyl-en. Ezek a régi idők voltak, amikor Deadfear-el dolgoztam együtt, való igaz hogy pár trackhez a hangomat is adtam.

FL.hu: Deadfearrel való kapcsolatod még ma is tart?

Adam: Igen, a mai napig nagyon jó barátságban vagyunk, ám külön dolgozunk mostmár. De tervbe van véve egy uóúj közös project is.

FL.hu: Miképpen kapcsolódtál be a hazai hardstyle szcénába?

Adam: 2005 tavaszán ismerkedtem meg a lakóhelyemen Rufy-val, aki önálló hardstyle műsorral rendelkezett az akkoriban igen népszerű Pararádiónál, ahova meghívást kaptam. Igaz, ekkor még nem rendelkeztem tág ismerettel a hardstyle téren, de az első Hard Angel adás teljesen átformálta az addigi zenei izlésemet. Akkortájt a hardstyle hazai szcénája nem volt túl nagy létszámú, így könnyen megismerkedett egymással a hazai keménymag.

FL.hu: A stílus hazai megítélése milyen?

Adam: Egyre több pozitív visszajelzést kapunk külföldről. Ennek oka talán az is hogy, nemrégiben meghívtak Bécsbe, egy bevásárló központba játszani, két nagy kedvencem, Wildstylez és Tatanka után. Illetve február 1-én jelent meg Denoiser-el közösen alapított digitális kiadónk első kiadott "lemeze". Természetesen a nagy nevek közül akik nálunk jártak, mindőjüknek nagyon tetszett a magyar hardstyle légköre.

FL.hu: Közös digitális kiadótok egyben az első hardstyle számokat megjelentető hazai kiadó is?

Adam: Így igaz! Az Innersound Records nevet viselő kiadó, az első Magyarországon, amely 100%-ban a hardstylera specializálódott rá. Igaz elég friss még a dolog, de nagy reményeket fűzünk hozzá, remélem nem hiába.

FL.hu: Mely formációk/dj-k csatlakoztak hozzátok?

Adam: Természetesen a hazai paletta színe-java csatlakozott hozzánk. Elsőként emelném ki az Outragers formációt, akik produceri szinten rengeteg nemzetközi elismerést kaptak, és az elmúlt hetekben jelent meg első négyszámos E.P-jük a belga bázisú Bass Fusion Records-nál. Illetve a The Inventors duót, akiknek 2009 év végén Ausztráliában került megjelenésre első lemezük nem kis sikert aratva.

Továbbá természetesen Denoiser, jómagam, Deadfear, valamint két fiatal holland tehetség a Dfuzion csapata, akiknek február végén jelenik meg elsö E.P-jük az Innersoundnál.

FL.hu: Első kiadott lemez?

Adam: Adam Bass & Adam Ross - In Time Again / Grand Slam Jam

FL.hu: Mi vonzott téged a zenei "szakmához"?

Adam: Ez egy olyan kérdés amelyre soha nem fogok tudni rendes választ adni. A zenéhez való kötödés az emberben már elég kis korában kialakul. Kérdés kiknél ölt fel olyan formát hogy minden idejét ennek szentelje és próbálja tökéletesíteni a tudását napról napra.

Talán az egyik kedvenc producer párosom fogalmazta meg a legjobban a dolgot. MUSIC MADE ADDICTZ! És ez valóban így van!

FL.hu: Természetesen, de biztos volt egy olyan momentum az életedben, amikor az mondtad, hogy én már pedig biztos, hogy zeneszerző leszek. Jól gondolom?

Adam: Természetesen sokszor volt ilyen gondolatom, de sokszor volt épp az ellenkezője is. Eddig szerencsére mindig volt olyan momentum ami azt támasztotta alá, hogy igenis zenét kell írni és nem szabad feladni semmi áron.

FL.hu: Esetleg a hatalmas rajongói tábor? ;)

Még pár hasonló minőségi szám, mint pl. a 2 Distinct és szerintem le sem lehet vakarni a rajongókat.

 

 

Adam:  HEHEHEHEHEHEHHEHE :D Hát attól még messze vagyunk. Akik itthon szeretik a zenéinket, és járnak a rendezvényekre, azokat nagytöbbségben ismerjük személyesen is. Sablon szöveg tudom, de az elmúlt évek alatt tényleg olyan lett a hazai hardstyle mint egy kis család. Több-kevesebb viszállyal... De annál több jó és sikeres dologgal amire azt hiszem büszkék lehetünk.

A 2 Distinct Minds-ot az Outragers-el közösen készítettük 2008 decemberében, és ez volt az első olyan zenénk amire rengetegen odafigyeltek a nemzetközi szcénán belül is. Sok kiadói herce - hurca után, mostmár hivatalosan is közölhetem, hogy elkészült a No Lies című felvétel, ami a 2DM-el közösen fog megjelenni hamarosan az ausztrál Aussie Hardstyle Recordz-nál.

FL.hu: Rendezvényt a keleti blokkba is, azonnal!

Adam: Kelet fele próbáltunk orientálódni többször is. Több-kevesebb sikerrel. Ám idén a The Meeting rendezvény sorozat keretein belül Bass Rider barátommal tervezünk egy több állomásos turné szerűséget szerte az országban.

A hardstyle népszerüsége rohamosan növekszik Magyarországon! Hamarosan nem csak az ország keleti pontjain de szerintem minden hol terjeszkedni fogunk.

 

FL.hu: Te és az FL Studio, mikor kezdődött a kapcsolat?

Adam: 2002-ben a nagybátyám mutatta nekem a 3.0-ás verziót. Előtte nem nagyon találkoztam még professzinális zeneszerkesztő programmal. GoldWave-ben "szórakoztunk" az akkori társaságunkkal, de ezek igen kezdetleges próbálkozások voltak.

 

FL.hu: Szóval szerinted is egy professzinális programról van szó.

Adam: Abszolút. Elrendezésre, kezelhetőségre a legjobban használható program. Viszont hangzás szempontjából sok program már lekörözi az FL-t.

A műfajon belül a nagyágyúk rendszerint Cubase-t vagy Logicot használnak. Ez a nagyobb hardstyle neveknél illetve kiadóknál szinte már elvárásnak számít.

Nemrégiben jelent meg Brennan Heart első szerzői albuma, ahol bizony nem rejtette véka alá az FL Studio-ról kialakított véleményét a Push Play! cimű trackben.

Az ominózus szöveg így szól:

They call them self producers, the Fruity Looping losers... Sample CD choosers, and then you push play!

Természetesen sok FL-t használó producer felkapta a fejét... De rövid idő után Brennan Heart tisztázta az internetes oldalán a dolgokat és egy remixversenyt hirdetett ki, szigorúan FL Studio-val készített remixeknek.

FL.hu: Igen, sajnos a könnyű kezelhetőségnek ára van, ma már több mondvacsinált producer kerül ki a "gyárból", mint régebben az iskolákból együttesen. Egy kiváló eszköz, csak zenei tudás is szükséges hozzá.

Adam: Internet kill music!!! A kezdő producerekkel nem lenne probléma, ha nem tennének fel minden 30 mp-es agyonvezérelt demót a netre, miközben magukat sztárolják...

FL.hu: Nem is beszélve a 2 hónap után kiadott zenékről...

Adam: Teljesen felhígult ilyen szempontból a zeneipar... A hanghordozó vásárlás meglett ölve. Olyan zenéket adnak ki, hogy néha teljesen bekáprázik a szemünk. Nem szeretném nevén nevezni a válogatást amire speciel most én gondolok, de egy lelkes ifjonc producernövendék kiadott egy 10 trackes mixlemezt a saját zenéiböl illetve remixeiböl.

A zenék hanyag minösége melett felütötte a fejét a botrányos project nevek választása, amely igen jól tükrözi, hogy a hardstyle is milyen úton halad a rossz irányba.

Addig jó, amíg a hardstyle hazai szinten nem válik üzletté és média központúvá. Addig mi irányítunk! Nem pedig valaki akinek köze nincs hozzá.

FL.hu: Amíg gonosz befektetők nem jönnek és a tömeg elé nem helyeznek egy kiválasztott személyt :D. De maradjon meg inkább a mostani mainstream a média központjában.

Adam: ÁMEN :D. Nem feltétlen múlik egy műfaj sikere azon, hogy minél több helyen ez szóljon és minden fiatal egy emberként skandálja a dalokat... Persze megvan ennek is a varázsa és titkon sokan reménykedtünk ebben, hogy egyszer lesz ilyen is. Sok év után úgy érzem, hogy jobb ha ez így marad.

FL.hu: Online rádió műsorokban hallhatunk rólad a jövőben?

Adam: A rádiózást egy ideje abbahagytam, de természetesen ha lesz rá alkalom akkor mindenképpen bevállalom a dolgot.

FL.hu: Jövőbeni tervek, célkitűzések?

Adam: Most a legfontosabb cél mindenképpen az Innersound Records promótálása. Ami magában foglalja a zeneírást is. A következö The Meeting party-n egy 30 perces live act-et fogok prezentálni Adam Ross-al kizárólag saját felvételekből, valamint készülünk március 20-ra hiszen a Sensor Base keretein belül itt lesz velünk Brennan Heart. Természetesen a nyárra is lesz egy-két meglepetésünk.

FL.hu: Köszönöm, hogy válaszoltál kérdéseimre! Sok sikert kívánok neked a további pályafutásodban!

Adam: Köszönöm az interjút! Sziasztok ! :)

Adamot megtaláljátok a www.hardstyle.hu fórumon, ahol szívesen válaszol a hozzá intézett kérdéseitekre. Diszkográfiájáról pedig a Myspace oldalán kaphattok képet.

flstudio flstudio flstudio flstudio

Szólj hozzá!

Címkék: interjú hardstyle fl studio adam bass

A bejegyzés trackback címe:

https://flstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr731797898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása