FL Studio Fórum

Hegyalja



RSS feliratkozás

Hívj meg egy kólára!

Linkblog

//--kereső

Patternek és a Playlist az FLStudióban 3

2008.10.24. 19:44 :: TLSoft

Megfigyelheted, hogy ez alkalommal nem tettem kitöltést a 24-es lépéshez. Ezt azért csináltam, mert egy hosszabb részt akartam felvezetni, így kitöltés helyett egy ütés lesz, aztán egy szünet. Először egy egyszerű patternt kell a downbeat számára létrehozni. Annak érdekében, hogy a dolgok ne kuszálódjanak össze jobb, ha a szünetet az ütőhangszer mintával a tetejére helyezzük. Patternt egyszerű beszúrni ide, jobb klikk a Basszuson és válaszd az Insert One-t. Nevezd át az új mintát Break-nek. Menj fel SS-ben és nyisd meg a Piano Roll-t a BooBass-nak.  Helyezz egy note-ot az 1-es oszlopba a C5 sornál (nem igazán számít, hogy milyen hosszú lesz,). Most a nélkül, hogy patterneket módosítanánk, nyissuk meg az FPC Piano Rollját. Keresd meg a „Kick Drum” note-ot és a downbeathez 1-esnél helyezz el egy note-ot.

Szerkesztés: Néha az FL nem szereti megváltoztatni a piano roll-t, mint ahogy azt kellene. Ha megnézed az FPC-t és ha az átlagosan néz ki, oldalán egy billentyűzettel, akkor zárd be a piano roll-t, majd kattints jobb gombbal az FPC-n és válaszd megint a Piano Rollt. Ennek meg kell oldania a problémát. Ha nem lesz továbbra sem jó, akkor a kick drum lesz a hibás a C3 –on.

Egy részt kell beilleszteni még, pár dolgot kell megtanítanom neked és a hátralévő részt rád hagyom. Menj vissza a böngészőbe, megint a Sytrusba utána (Plugin Presets -> Generators -> Sytrus). Ez alkalommal gitárt kell választani, mégpedig az Electric 3-at. Add hozzá az SS-hez.

Menj a Pattern7 –re, vagy ami az első üres patterned és illeszd be ezt:Piano Roll
Észrevettél valami furcsát a patternen? Nézd a C5 első és harmadik részét. Feltűnik egy fehér háromszög a bar-ok elején. Az ilyen módon megjelölt note-okat slideoknak, vagy glideoknak hívják. Az FL ezt a koncepciót furcsán alkalmazta, de ha belejössz, akkor egyszerű lesz. Ezzel tulajdonképpen olyan hatást lehet elérni, mint amikor az ember gitáron játszik és a húrt „csúsztatja”.

A csúsztatáshoz duplán kattints a note-ra, majd az előugró ablakban a „Slide” felirat melleti négyzetet jelöld be, utána a pipára kell kattintani, hogy életbe lépjen a nyújtás.

A playlistet így kell utána bővítened:
Playlist
Hallgasd meg a kész eredményt, majd pedig próbálkozz magad is változtatni a dolgokat. Végezetül ne felejts el a pattern -jeidnek könnyen megjegyezhető nevet adni! Bár ezt ugye célszerű menet közben megtenni.
Az alábbi linkről tölthető a témához kapcsolódó flp fájl.

flstudio flstudio flstudio flstudio

Szólj hozzá!

Címkék: program sample midi loop fl studio pattern zenekészítő

A bejegyzés trackback címe:

https://flstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr19730175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása