FL Studio Fórum

Hegyalja



RSS feliratkozás

Hívj meg egy kólára!

Linkblog

//--kereső

Patternek és a Playlist az FLStudióban 2

2008.10.16. 13:52 :: TLSoft

Üss az L-re, hogy visszaválts PAT play módra, majd a space lenyomásával hallgasd meg az eddigi munkád. Elég egyszerű. Most pedig vissza a dalra. Csináljuk ugyanazt a basszus és a dob patternek esetében, mint az előző részben tettük (kivéve a basszusszóló intrót). Töltsd ki a basszus vonalat a 16-os lépésig. A dobokat töltsd ki a 15. lépésig, majd a 16.-on a fill réteget töltsd ki. A Pattern 4 –es rétegen a 8-as lépésnél kell egy kitöltés. Kicsit máshogy fest most a kép. Vélhetőleg emlékszel, hogy mondtam, a bar –ok méretét ne változtasd a playlisten. A bar mérete a pattern hosszától függ. Amikor elkészítettük a Pattern 4 –et, a 2. lépésig terjesztettük ki, ezáltal vált 2 lépés hosszúságúra. Ebből az okból, amikor a playlistre helyeztük, a bar 2 –szer olyan hosszú lett. Haladjunk tovább és töltsük ki pattern 4 –et a 16-os lépésig és ne aggódjunk a miatt, hogy a sor végén a kitöltés túl fog lógni a többihez képest, ezt majd később orvosoljuk.

Playlist 1

 

Hozzunk létre egy újabb pattern –t, ehhez menjünk pattern 5 –re és az alábbiakat adjuk meg a Zen –nek:

 

Piano Roll

 

 

Ez elsőre csak egy csoport bar –nak tűnik, de játszd le (ne felejts el pattern lejátszási módba kapcsolni). Egy egyszerű melódiát hallhatsz. Menjünk tovább és bővítsük ki a dobokat, basszust és a pattern 4-et 8 lépéssel 23 –ig. Az új patternt is 16 –tól 23 –ig töltsük ki.

Playlist 2

Kénytelen vagyok a hétvégére befejezni, így várnotok kell a 3. részre. Addig is várjuk a kommenteket!

flstudio flstudio flstudio flstudio

Szólj hozzá!

Címkék: program sample midi loop fl studio pattern zenekészítő

A bejegyzés trackback címe:

https://flstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr18717012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása